Вакцинація Ваших вихованців в Ветеринарній Клініці «Прайд»

Вакцинація Ваших вихованців в Ветеринарній Клініці «Прайд»

Своєчасне профілактичне проведення щеплень (вакцинації) — дуже важливий етап збереження і підтримання здоров’я Вашого улюбленця. Існує безліч інфекційних захворювань тварин: у собак це, наприклад, може бути чумка, гепатит, сказ, лептоспіроз, а у кішок — ринотрахеїт, панклейкопенія або кальцівірусная інфекція. Лікування таких хвороб дороге, і є стресом для Вашого вихованця, тому вакцинація є превентивним найефективнішим заходом для недопущення зараження тварини. Провести профілактику завжди легше, ніж лікувати.

Усі проведені прищепні заходи заносяться у ветпаспорт кожної тварини, де зазначається дата проведення щеплення, вид вакцини і її номер в реєстраційному журналі. Ці дані будуть необхідні всім господарям тварин, хто планує брати участь в виставках і брати вихованця з собою в подорож.

Важливо пам’ятати, що цуценят слід вперше прищеплювати на 8-9 тижні життя, а кошенят у віці близько року, а через місяць робити повторне щеплення тією ж вакциною.

Вакцинацію дорослих тварин потрібно проводити один раз на рік щорічно, в приблизно один і той же час. Активний імунітет зазвичай з’являється через 10-14 днів після вакцинації, весь цей період тварина повинна перебувати під пильною увагою господаря. Потрібно уникати контакту Вашого вихованця із зараженою твариною, намагатися не купати його і не виводити на прогулянку на тривалий час.

Перед тим, як ставити щеплення краще пройти повний медичний огляд тварини, тому, що вакцини потрібно ставити тільки здоровим особинам.

Ми завжди готові допомогти: господарям — в консультації, тваринам-в огляді.

Правила вакцинації:

  1. Вакцинують тільки абсолютно здорових тварин.
  2. За 7 днів до вакцинації необхідно провести дегельмінтизацію («проглистовка»), оскільки гельмінти виділяють токсини, що суттєво впливає на ослаблення імунної системи і відповідно вакцинація стає неефективною.
  3. Щеплення (особливо першу вакцинацію) обов’язково повинен проводити кваліфікований ветеринарний лікар, тому що можливі негативні дії вакцини, наприклад алергічні реакції.

З любов’ю до Ваших вихованців – ветеринари клініки «Прайд»!

2017-12-14T23:43:03+03:00